Tips & tricks

TIP 1: BRUSHKEEPER IS EEN ORIGINEEL ECO-KADO!

Met de Brushkeeper kun je iedereen verrassen! Origineel, handig en duurzaam! 

Of: Met een kaartje “je bent mijn rare kwast” met Valentijn
Of: “dank je buurman voor het helpen met klussen”

Of: Bij een housewarming is het heel toepasbaar!
Of: “schat wil je nou eindelijk eens van de bank komen en de deurposten schilderen? Anders doe ik het zelf”

TIP 2: TAPE BRUSHKEEPER AAN JE VERFBLIK!

Als je de Brushkeeper aan je verfblik of trap vast maakt met tape dan kan hij niet kwijt raken en heb je hem altijd daar waar je verf is.
Bovendien kan je verfblik dicht. Wel zo handig tegen uitdroging.

TIP 3: ALS JE HET PLAFOND WILT SCHILDEREN

Als je de kwast omhoog moet brengen bij het schilderen dan druipt de verf erlangs. Voorkom dit door de schroefdop van de Brushkeeper te gebruiken als opvanger. Dan kun je ieder plafond moeiteloos schilderen zonder knoeien.

TIP 4: HANDIG OM JE KWASTEN AAN DE MUUR OF IN JE BUS OP TE HANGEN

De Brushkeeper PRO kan heel gemakkelijk opgehangen worden met standaard beugeltjes.
Heel handig voor thuis maar vooral voor in je bus.

TIP 5: ALS JE TOCH EEN UITGEDROOGDE HARDE KWAST HEBT

Soms vergeet je de kwast in de Brushkeeper te doen en wordt hij hard. Dan vul je de Brushkeeper met HG verf kracht afbijter (biologisch afbreekbaar) en wordt je kwast binnen enkele uren weer zacht en bruikbaar.

TIP 6: ALS DE KWAST NAAR BINNEN SCHIET

Met name bij verf op terpentinebasis is de Brushkeeper glad en kan de kwast gemakkelijk naar binnen schieten. Dit is eenvoudig te verhelpen door er een touwtje om te doen: plaats eerst de verfkwast in de Brushkeeper en doe er dan strak een touwtje omheen. Daarna kan de kwast niet meer doorschieten naar binnen.

 

TIP 7: HANDIG ALS JE JE KWASTENPOT NETJES WILT HOUDEN EN DE KWASTEN WILT BESCHERMEN TEGEN BESCHADIGING VAN DE PUNTEN OF MENGING VAN KLEUREN

Met de Brushkeeper PRO blijft je kwastenpot netjes, er klotst geen verfwater door je bus en de kwasten bevuilen elkaar niet. Ook blijven de punten perfect en hoef je niet iedere keer als je je kwast eruit haalt de punten schoon te maken om het bezinksel eraf te halen. Zo blijft je kwast in topconditie en kun je perfect werk afleveren.

TIP 8: ALS JE EEN KWAST MET TOUW WOELING JAREN WILT BEWAREN ZONDER EERST SCHOON TE MAKEN

De Brushkeeper PRO sluit heel mooi af op de bus van de verfkwast. Bij de Ecobrush werkt dat perfect omdat deze geen touwwoeling heeft. Dit is onnodig met synthetische haren en niet duurzaam. 
Maar bij andere verfkwasten met een touwwoeling kan door zuigende (capillaire) werking langzaam toch vocht ontsnappen tussen de Brushkeeper en de verfkwast omdat aan beide zijden 2 touwtjes langs de bus lopen. Om dan zeker te zijn dat je kwast na maanden niet uitdroogt, kun je een ballonnetje afknippen en eromheen doen. Let op, ik heb simpele ballonnetjes getest en deze kunnen goed tegen water maar minder goed tegen terpentine. Het werkt wel maar gaat op den duur lubberen. 
Ik ga nog eens uitzoeken of er balonnetjes zijn die wel tegen terpentine kunnen.