Hoe werkt het?

Als je tijdens een verfklus even of tot wel 5 dagen je kwast wilt bewaren, stop je deze, zonder eerst schoon te hoeven maken, in de Brushkeeper (PET flesje met rubberen afsluit ring). Dan is de kwast beschermd tegen beschadiging en uitdroging. Als je voor langere tijd je verfkwast wilt opbergen (maanden, jaren) vul je de Brushkeeper met water of terpentine (afhankelijk van de verfsoort) en dan blijft je kwast in perfecte conditie. Tezamen met Ecobrush, een duurzame verfkwast, is het helemaal handig. Deze wordt namelijk binnen enkele dagen vanzelf schoon! De Brushkeeper kun je, indien nodig, legen in de vuilnisbak. Zodoende komen de microplastics (ook waterverf zit er vol mee) niet in het milieu terecht.
– GEEN geknoei meer met folie of boterhamzakjes
– GEEN uitgedroogde verfkwast in een potje 
– GEEN microplastics meer in het milieu 
– GEEN weggooikwasten meer nodig. 
– GEEN verspilling  van folie, terpentine en tijd
– GEEN probleem met pauzes want je kunt ieder moment stoppen en weer beginnen met een perfecte verfkwast. 

Hoe wordt hij vanzelf schoon?

Omdat de synthetische haren conisch zijn (lopen schuin naar de top) en de verf niet aan de haren hecht, zakt de verf binnen enkele dagen helemaal uit de haren. Als je dit wilt versnellen omdat je bijvoorbeeld een andere kleur wilt gebruiken, dan doe je er een laagje water of terpentine in (afhankelijk van de verfsoort) en dan schud je een paar keer, leegt de Brushkeeper in de vuilnisbak en herhaalt dit enkele malen totdat de kwast nagenoeg (er is altijd wel een beetje kleur zichtbaar maar dat beïnvloed de nieuwe kleur niet) schoon is. Dan kun je hem weer als nieuw gebruiken.

Hoe ziet het eruit?

Brushkeeper is een universele houder voor standaard ronde verfkwasten en bestaat in 2 varianten, Brushkeeper de Luxe (voor handymen en consumenten voor korte en lange termijn opslag) en Brushkeeper PRO (voor professionele schilders voor korte termijn opslag; beklimmen van een ladder).

Brushkeeper de Luxe is een PET flesje met een siliconenachtige top (voor perfecte luchtdichte afsluiting; er hecht geen verf aan) waarin je verfkwast tijdens een pauze, zonder eerst schoon te hoeven maken, kan worden opgeborgen zodat deze niet uitdroogt of beschadigt. Voor langer opbergen (maanden, jaren) vul je de Brushkeeper met water of terpentine (afhankelijk van de verfsoort). Dan blijft je verfkwast in perfecte staat en heb je altijd een soepele kwast beschikbaar. Brushkeeper de Luxe is er in de standaard maten 10, 12, 14 en 16. Later volgen andere maten ook voor platte kwasten.

Perfecte match met Ecobrush: Alhoewel Brushkeeper de Luxe geschikt is voor alle standaard ronde kwasten vormt deze tezamen met Ecobrush helemaal de meest handige en duurzame verfkwast en houder on the planet omdat:

DE ECOBRUSH is een professionele verfkwast met synthetische haren (verliest geen haren en heeft gespleten haarpunten voor perfect resultaat), geschikt voor acryl en alkyd, die vanzelf schoon wordt. De Ecobrush heeft een volgegoten RVS bus tegen roestvorming en er ontsnapt geen lucht tussen de haren en de steel. Ook heeft de Ecobrush  een ongelakte zeer fijn geschuurde steel van duurzaam hout die perfect in balans is en voor goede grip zorgt. Geen geknoei met plastic folie etc. 

HANDIG: Voor het bewaren van je verfkwast tijdens een verfklus of daarna voor de volgende klus is heet heel handig om Brushkeeper te gebruiken. De Ecobrush is handig omdat deze geschikt is voor acryl en alkyd en omdat deze in vloeistof vanzelf schoon wordt. Omdat Ecobrush een professionele verfkwast is verlies hij geen haren en geeft deze een professioneel resultaat. Zo heb je lang voldoening van je werk. 

DUURZAAM: omdat de microplastics uit de verf worden opgevangen in de Brushkeeper en deze kan worden geleegd in de vuilnisbak en komen er geen microplastics meer in het milieu (scheelt tonnen microplastics per jaar!) . De Ecobrush is vervaardigd uit duurzame materialen en gaat heel lang mee waardoor er geen weggooikwasten meer nodig zijn (scheelt tonnen CO2 per jaar!). Het bespaart plastic en/of aluminium, terpentine, geknoei en tijd. Alles is geproduceerd in Nederland met een zo klein mogelijke CO2 footprint.

Brushkeeper PRO is een dopje dat je tijdens de pauze (tot wel 3 dagen) op je verfkwast kunt doen zodat deze niet uitdroogt of beschadigt. Ook kun je de verfkwast met Brushkeeper in je zak steken bij het beklimmen van een ladder. Door een vlak stukje op de rand rolt deze niet weg en doordat het zwaartepunt binnen de Brushkeeper ligt, loopt de verf altijd uit de kwast en blijft de steel gemakkelijk aangrijpbaar. Brushkeeper PRO is er in de maten 10, 12, 14, 16 en 18. Later volgen andere maten ook voor platte kwasten.